hvad er forskellen mellem produktkonfigurator og salgskonfigurator?

Salgskonfigurator vs. produktkonfigurator

Det afhænger af den enkelte virksomheds behov, om der er brug for en effektiv salgskonfigurator eller en produktkonfigurator til fremvisning i 3D.

En produktkonfigurator og en salgskonfigurator er begge værktøjer, der hjælper med at 3D visualisere og tilpasse produkter. Men de har forskellige formål og fokusområder.

Hvad er forskellen på dem, og hvilken vil skabe mest værdi for din virksomhed?

Produktkonfigurator

3d viewer som produktkonfigurator, forstå kundens behov
Produktkonfigurator i 3D, der kan tilpasses af kunden

En produktkonfigurator er primært designet til at hjælpe med at skræddersy og personliggøre et produkt efter kunders specifikke behov og ønsker. Den fokuserer på at give kunderne mulighed for at vælge blandt en række mulige:

  • Funktioner
  • Farver
  • Størrelser

Herudover er der mange andre egenskaber, der kan være interessante for kunden at have mulighed for at tilpasse.

Hvilken værdi kan en produktkonfigurator skabe?

Den kan bruges af virksomheder, som besidder en bred vifte af produkter og vil levere en mere personlig indkøbsoplevelse for kunden, der øger tilfredsheden og loyaliteten.

Der er mange fordele ved at implementere en produktkonfigurator, blandt andet, at:

  1. Den hjælper kunderne med at træffe velinformerede beslutninger, da produktet 3D visualiseres i realtid, mens kunden konfigurerer. Det gør, at kunden ved præcis, hvordan produktet ser ud, før de foretager et køb hos jer. Mindsk utilfredsheden og sandsynligheden for, at produktet returneres igen.
  2. I internt i virksomheden får en større forståelse for, hvilke produkter eller hvilken variant af et givent produkt, der er størst efterspørgsel på, da I har den nødvendige data til rådighed. De indsigter kan bruges strategisk til udvikling af nye produkter eller varianter.

Derudover er der store omkostningsbesparelser, fordi behovet for prototyper mindskes.

Vores Salg-løsning er perfekt, når der er et behov for en integreret produktkonfigurator på hjemmesiden, som kan vise virksomhedens produkter frem i enhver variant, som produktet udbydes i.

Salgskonfigurator

En salgskonfigurator er mere fokuseret på at støtte salgsprocessen. Den fokuserer på at hjælpe salgspersoner med at visualisere produktet og dets funktioner samt at give dem mulighed for at præsentere og tilpasse produktet til kundernes specifikke behov.

Salgskonfiguratoren kan også:

  • Automatisere prisberegninger
  • Opdatere lagerbeholdninger
  • Generere tilbud eller ordrer

Vores CPQ-løsning kan skabe stor værdi for virksomheder, der har et ønske om at implementere en salgskonfigurator til at optimere salgsprocessen for interne og eksterne interessenter.

Samtidig hjælper vores Automatisering-løsning med at automatisere alle bagvedliggende processer, heriblandt til dokumentgenerering, hvilket gør, at 3D-konfiguratoren konstant opdateres med nyeste priser og funktioner på det enkelte produkt.

Benyt i både CAD og CAM industrier

Inden for enhver industri er det essentielt at kunne levere gode kundeoplevelser uanset, om det er en wow-effekt, virksomheden ønsker at give kunden, eller om det er en kundetilpasset produktrejse, hvor kunden selv kan styre processen – nemt og hurtigt.

Kort sagt er en produktkonfigurator primært beregnet til at hjælpe kunderne med at oprette tilpassede produkter, mens en salgskonfigurator er beregnet til at støtte salgsprocessen og gøre det nemmere for salgspersoner at præsentere og sælge produkter til kunderne.

En produktkonfigurator kan også benyttes som værende en salgskonfigurator.

Vi er i stand til at implementere både en produktkonfigurator og en salgskonfigurator – det afhænger alt sammen af din virksomheds personlige behov. Kontakt os for en uforpligtende snak, og vi finder frem til, om vi kan tilbyde en værdiskabende løsning til jer.

Del gerne dette post